perjantai 31. tammikuuta 2014

IPad mentorin mietteitä hoito ja huolenpito-jakson lopussa

Jaahas.... Mitä on opittu, mitä on koettu? Monenlaista. Mukavaa pääosin.
Päällimmäisenä on yllätys miten ikäihmiset ovatkaan eteviä! Ja miten sanonta "oppia ikä kaikki" pitää paikkansa. Monia ihania kokemuksia opiskelijat kertoivat kokeillessaan IPadia asukkaiden kanssa. Mieli virkistyi, naurua, hymyä, jopa positiivista vaikutusta fyysiseen liikkumiseen.
Heti seuraavana ajatuksena tulee, että voi meitä (hoitoalan) ihmisiä, miten olemme ennakkoluuloisia. Uusi aiheuttaa epäilyä ja ihmetystä. Mietimme eilen klinikkaopettajamallin päätösseminaarissa, miten kauan kestikään, että hoitoyhteisö hyväksyi automaattisen verenpainemittarin manuaalisen tilalle. Taisi mennä yli 10 vuotta ;)
Tämä kaikki kuvastaa hyvää vanhustenhoitoa maassamme. Arvostamme sitä, mitä olemme vuosikausia tehneet, ja pidämme asiakkaittemme puolia. Sallimme uuden tulevan, tutkimme sitä rauhassa. Ja jonain päivänä se uusi on osa hoitokulttuuriamme. Ehkä pikemmin kuin uskommekaan. Seniori-ikäiset, jotka muutaman vuoden päästä ovat asiakkaitamme, ovat käyttäneet uutta teknologiaa, Skype, tiedonhaku, ajanvietepelit, kaikki nämä ovat useilla jo käytössä, ja päästyään (?) palveluasumisen piirin varmasti ihan vaativatkin näitä elämäänsä.

SOTE13A29 ryhmä jatkaa ensi maanantaina Kuntoutumisen tukemisen tutkinnon osalla. Minä jatkan mentorina, Malla tulee uusine ideoineen mukaan. Katsotaan, mitä saamme aikaan kevään aikana, pysy kuulolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti