keskiviikko 20. marraskuuta 2013

IPad-mentorin mietteitä

Olen toiminut lähihoitajaryhmän ns. iPad-mentorina. Kierrän työpaikoilla ja yhdessä opiskelijoiden kanssa opiskellaan uutta. Olen yllättynyt kuinka hyvin laitteet on otettu käyttöön!

Alun hankaluuksien jälkeen, (ehkä asenteissa oli eniten haasteita) monet opiskelijat ovat yllättäneet minut ahkeralla iPadin käytöllä. Esimerkkinä mainitsen Facebookin, se ei ollut kaikilla käytössä ja nyt tilanne on se, että vain muutama on edelleen sen ulottumattomissa. IPadissa on selvästi jotain helppoa ja käyttö on matalan kynnyksen takana. Myös kokemukset vanhusten parissa kertovat tätä samaa. Näyttöön on uskallettu koskea, jopa ihan niinkin (sain tänään kuulla) että eräs asukas oli saanut laitteen jumiinkin, vaikka harvoin näin käy. Ja tämä on vain positiivista ;)

Mitä olemme tehneet tähän asti:

-yhteinen Istagram, johon kaikki osaa laittaa kuviaan
-iPhotoa kokeilimme hieman
- fb-ryhmä, jonka kautta tiedotetaan asioita ja pidetään hauskaa
-yhteinen Youtube tili,  johon luotu soittolistoja  (hanurimusaa, Tapio Rautavaaraa, Elvistä yms) ja myös opetusvideoita (virtsanäytteen ottamisesta, hanskojen laitosta)
- Imovieta harjoittelimme, yhden trailerin osaavat kaikki tehdä
- Skype on asennettu, kaikki ei ehkä käyttäneet vielä
-popplet on asennettuna, ei vielä kokeiltu, sama mindmeisterin kanssa
-Blogger, tarkoituksena kertoa kokemuksista ja jakaa tietoa
-qr-readeria pyysin kokeilemaan viime viikolla (ja sitähän oli jo kokeiltu, mm. erilaisia näkkileipämenuita näin juuri opiskelijan iPadista)
-teevee appsillä ovat katsoneet ohjelmia
-ajanvietettä: sudoko, Geocaching, garage band, piano, pasianssi, candy crash, muistipelit, palapelit (näitä kokeillaan ja mietitään mikä kävisi vanhuksille virikkeeksi)

Summa summarum, meidän tavoitteet on virikkeellisiä tällä hetkellä, sekä opiskelijoille että vanhuksille. Pohdimme kovasti mitä hauskaa laite voisi tuoda vanhusten arkeen ja hoitokulttuureihin. Yritämme ottaa laitteesta kaiken hyvän irti, pitää hauskaa! Loppulauseena minun täytyy todeta, että vaikka kuinka hauska vehje onkin, on se varsinainen aikasieppari.

IPad-mentori Sari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti